Zdrowy snikers

2016 07 10 Zdrowy snikers

Celebrujemy poranek. Pyszne, zdrowe słodkości. Przepis pochodzi z www.powiedzdietomnie.pl

Składniki i wykonanie:

Spód
150 g zmielonych płatków kukurydzianych bez dodatku cukru
2 łyżki oleju kokosowego
3 żółtka
1 jajko
sól

Zmiksowałam płatki kukurydziane i połączyłam je z olejem, żółtkami i jajkiem. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, a na nim ułożyłam masę kukurydzianą i mocno ugniotłam. Piekłam 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Warstwa I
3 łyżki domowego masła orzechowego
sól

Warstwa II
250 g daktyli
wrząca woda do zalania daktyli

Daktyle zalałam wrząca wodą, a po 10 minutach odsączyłam i rozgniotłam widelcem na gładką masę.

Warstwa III
120 g niesolonych orzechów ziemnych, które można wcześniej podprażyć na suchej patelni

Polewa czekoladowa
Rozpuszczona w kąpieli wodnej tabliczka gorzkiej czekolady

2016 07 10 Zdrowy snikers 1

2016 07 10 Zdrowy snikers 2