Gryczane ze śmietaną i miodem


2016 05 01 Gryczane ze smietana i miodem

Celebrujemy poranek. Nieśpieszne smażymy na oleju kokosowym zdrowe naleśniki. Jemy z prawdziwą tłustą śmietaną. Z miodem.

Składniki na ciasto:
mąka gryczana
dwa jajka i jedno białko
garstka nasion szałwii hiszpańskiej (inaczej zwanymi nasionami chia)
pół banana pokrojonego w cieniutkie półplasterki
woda przegotowana
sól

Składniki na farsz:
tłusty prawdziwy twaróg
jedno żółtko
miód

Wykonanie:
Jak naleśniki.

Cztery lata temu był mój pierwszy poranek w kamienicy. Pełen marzeń, które się spełniły. Trzeba marzyć. Trzeba wierzyć.

2016 05 01 Gryczane ze smietana i miodem 1

2016 05 01 Gryczane ze smietana i miodem 2